Witaj człowieku! Czy chcesz poznać tajemnice bycia animagiem? Jeżeli tak, to zapraszam do rejestracji!
Jak grać:
Wiem, że niektórzy wiedzą już o co chodzi w grach RPG, ale jednak dam tu małe tłumaczenie, dla nie wiedzących, ale uważam, że ci znający się, także powinni go przeczytać, choćby po to, aby zobaczyć, czy zasady są takie same, jak w innych grach, w których uczęszczali…
Jak dołączyć do klanu?
Aby wstąpić do klanu należy postąpić zgodnie z instrukcjami…
INDEX>> FORUM>> ZAPISY DO ( skrót klanu)… i wypełnić podany tam formularz. A potem to już tylko nabijać posty w kategoriach „inne” i ,, wolne tereny”, dopóki się nie zobaczy pod nickiem napisu „ członek ( skrót klanu)”. Wtedy możesz śmiało zacząć pisać w temacie, poświęconym twojemu klanowi. Ale do tej pory nie możesz rzucać wyzwać innych…
Jak wyzwać na pojedynek?
Jeżeli chcesz stoczyć pojedynek, musisz najpierw powiadomić o tym Administratora forum przez GG lub PW, jeżeli udzieli on zgody, możesz śmiało napisać na PW lub gadulcu do osoby, którą chcesz zaatakować, że wyzywasz ją na pojedynek, i że ma się w dniu ( data dnia pojedynku) o godzinie ( godzina pojedynku) stawić na polanie pojedynków. Nie zapomnij napisać, ze otrzymałeś zgodę Admina i, że pojedynek jest prowadzony legalnie. Muszę powiedzieć, iż wolała bym, byś napisał to ostatnie w Kryształowej mowie, gdyż używając jej nie możesz skłamać. Inaczej spotka cię kara. Jak będzie to brzmiało? Napisze w każdym pozwoleniu na pojedynek.
Gdy pojedynek rozpoczyna się, nie możesz pisać nigdzie indziej, niż tylko w kategorii inne.
Następnego dnia pojawia się przebieg pojedynku, i jego wynik. Ja sama nie mam wpływu na wynik. Mam w domu trzy kostki, które opatrzę skrótami klanu. Rzucam obydwoma, i który klan w ciągu pięciu rund zdobędzie więcej oczek, osoba z tego klanu wygrywa.
Przypominam, że możesz pojedynkować się tylko z osobami równymi tobie siłą i na jednakowym poziomie umiejętności. W przeciwnym razie nie udzielę zgody.
Wiek Animaga.
Ponieważ wiele osób ma problemy z wiekiem, przedstawię naszą tabelę wieku:
6 miesięcy ludzkich = 1 rok Animaga
1 rok ludzki = półtora roku Animaga
10 lat ludzkich = 15 lat Animaga
15 lat ludzkich = 22 i pół roku Animaga.
20 lat ludzkich = 30 lat Animaga.
Jeśli macie po wyżej 20 lat, to sami umiecie to obliczyć.
Jak wypowiedzieć wojnę?
Wojnę wypowiada się dokładnie tak, jak wyzywa na pojedynek( wiadomość do Admina, jak admin się zgodzi, wiadomość do atakowanego klanu z przyrzeczeniem, ze to wszystko jest legalne) Tyle, że wojna nie trwa godziny. Wojna może trwać nawet kilka miesięcy… zależy od jej przebiegu. Są trzy rodzaje wojen. Każda ma określoną ilość bitew.
Mała wojna- 3 bitwy
Średnia wojna- 5 bitew + 2 pojedynki.
Duża wojna – 9 bitew + 5 pojedynków
Na polu bitwy wytyczonych klanów Co jakiś czas pojawiają się raporty z walki. Członkowie walczących klanów powinni sprawdzać ich wyniki. To nie mój wybór kto wygra, a kto przegra bitwę. Mam w domu trzy kostki do gry. Każdą opatrzę skrótem Klanu. Która kostka w kilku rundach wyrzuci więcej oczek, ten tez klan wygrywa jedną z bitew. Tak samo jest z pojedynkami, tyle, że po zebraniu na Wojennym Wiedzu przesyłacie mi przez PW osoby wytypowane do pojedynku…
To wszystko.
Acha i jeszcze coś, co dotyczy wojny:
Podczas jej trwania Członkom walczących klanów nie wolno pisać nigdzie indziej, niż w dziale poświęconym ich klanowi i w kategorii „inne”
Łupy Wojenne.
Na wojnie zdobywa się mnóstwo pożytecznych rzeczy. Np. Oręż , zasoby pożywienia i surowców pożytecznych, kamienie szlachetne, trofea itp. Można też nie przynieść z wojny nic, a zarówno przegrani, jak i zwycięzcy zdobywają doświadczenie. Choć niektórzy nie dostają go wcale.
Zasoby Pożyteczne i niepożyteczne.
Zasoby pożyteczne, są to np. Jedzenie, woda, kamienie szlachetne oraz surowce: Węgiel, krzemień, sól…
Zasoby niepożyteczne zaś, są to trofea i rzeczy tego typu.
Zarówno jedne, jak i drugie można zdobyć na wojnach i misjach.
Eliksiry:
Składniki eliksirów są bardzo pożyteczne, można je nabyć na wojnie i misjach. Poszczególne mieszanki składników, najbardziej popularne:
Smocze Mięso, Nasiona ostrokrzewu i jarzębina= eliksir łagodzący ból i zwiększający poziom zdrowia.
Kwiat Darniny, suszone liście belladony( znanej jako wilczej jagody) róg jednorożca, jarzębina= eliksir miłosny
Róg jednorożca, nasiona ostrokrzewu, Kwiat Darniny, Kość nieumarłego, belladona= eliksir powiększania, a składniki te w odwrotnej kolejności dają Eliksir pomniejszania.
Każdy ze składników, spożyty osobno, to straszliwa trucizna, jednak dodane w odpowiedniej kolejności do wrzącej wody, przestaną być szkodliwe.
Poziom:
Twój poziom wzrasta na wojnach, misjach i pojedynkach.
Misje
Wspominane wcześniej misję, to wyzwania, na które może wysłać cię Administrator, lub stróż pokoju.
Staraj się zawsze sprawdzać wątek „misje( skrót klanu)”, gdyż nie wiadomo kiedy ja, lub wybrana prze ze mnie istota, za moim pozwoleniem oczywiście, da ci zadanie…musisz być zawsze gotowy na wszystko…
Możesz opóźnić rozpoczęcie misji, ale nie możesz jej odwołać. Zawsze jest jakiś limit.
Śmierć.
Jeżeli zginiesz na wojnie, w pojedynku, na misji, lub po prostu ze starości, nie łam się, gdyż gra wcale się nie kończy. Napisz do Amina na Gadu Gadu, i daj podanie o nowe życie. Jeżeli otrzymasz zgodę, możesz śmiało rejestrować się od nowa. Ale pamiętaj, że nie możesz zmienić klanu. Kiedy podajesz się od nowa do TEGO SAMEGO klanu, musisz dodac także rubrykę „przodkowie”, i tam napisać swój stary nick.
Jeżeli chcesz się upewnić, że twoja dawna obecność jest zapamiętana, zajrzyj do grobowca. Tam znajdziesz swój nick na liście poległych bohaterów Doliny Animaga^^
Zapraszam do gry.